Een auto leasen kan voordeliger zijn dan je denkt

Misschien vind je het geen prettig idee om voor je autobezit afhankelijk te zijn van je werkgever, maar toch kan dit behoorlijk wat voordelen opleveren. De bijtelling is echter voor veel werknemers een reden om nog eens extra na te denken over het leasen van een auto via de werkgever. Allereerst is het bijhouden van de kilometers natuurlijk al weer een extra administratieve klus en wie veel privé rijdt betaalt uiteindelijk alsnog behoorlijk voor deze kilometers. Maar wie goed oplet bij de keuze van een leaseauto kan hier wel degelijk op besparen. Als je namelijk kiest voor een zuinigere auto, heeft dat een gunstig effect op de bijtelling.

Waar voor normale auto’s een bijtellingstarief van 25% van de cataloguswaarde van de auto geldt, is dit voor auto’s die zuiniger met de brandstof omgaan aanzienlijk lager. Hierbij wordt er gekeken naar de hoeveelheid CO2 die de auto per gereden kilometer uitstoot. De exacte hoogte van het voordeel hangt hierbij af van het jaar waarin er voor het eerst een kenteken voor de auto is afgegeven. Op de website van de Belastingdienst is precies na te lezen wat de regels zijn en welke kortingen er verkregen kunnen worden.

Naast het belastingvoordeel zijn er natuurlijk ook nog andere manieren waarop je met een leaseauto geld kunt besparen. Zo heb je geen extra kosten voor het onderhoud of het verhelpen van problemen aan de auto. Vervangend vervoer is eveneens al geregeld wanneer je kiest voor het leasen van een auto. Dit zit doorgaans allemaal al inbegrepen bij het leasecontract, waardoor je niet snel voor onverwachte kosten zult komen te staan. Ook wat betreft verzekering heb je niets om je zorgen over te maken, dit valt geheel onder de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij. Zet je huidige kosten voor het gebruik van je eigen auto eens op een rijtje en vergelijk dat met wat een leaseauto je zou kosten. In sommige gevallen zul je nog aangenaam verrast kunnen worden.

 

Tags: ,

 
 

Deel dit