Sparen of lenen?

Wat is gunstiger: eerst sparen of lenen?
Moet ik sparen of zal ik een krediet nemen? Of is het beter te financieren? Bij de aanschaf van een auto kunnen nogal wat vragen spelen. Zeker wanneer de prijs van de auto iets of zelfs nog iets meer boven het budget uit komt. Natuurlijk is het het goedkoopst om eerst te sparen, maar vaak duurt dat dan toch te lang.

Wat nu?
Dus, wat nu. Laten we er van uitgaan dat goede raad duur kan zijn. Om die reden is het verstandig om te beginnen met het inwinnen van informatie. De volgende stap is alles op een rij zetten. Welke mogelijkheden zijn er en wat kost het?
Mogelijkheden zijn sparen, een doorlopend krediet, een persoonlijke lening en een autofinanciering. Is dit alles? Men kan natuurlijk ook een tweede hypotheek nemen, maar dat is eigenlijk absurd wanneer men een auto wil kopen. Dan zijn daarmee de mogelijkheden benoemd.

Leasen
Nog niet helemaal, want wat vaak vergeten wordt is de occasion lease. Waarom niet een auto leasen? Kijk naar de kosten, zet dat tegenover de kosten van de aanschaf van een eigen auto en maak een afweging. Mogelijk ligt de oplossing voor de hand en kan de occasion lease de perfecte vorm zijn om aan een andere auto te beginnen.

 

 

Tags: , , ,

 
 

Deel dit